VI TAPPER NY ØL MED KVEIK

Kort fortalt så er kveik gammel norsk gårdsgjær, hovedsakelig fra forskjellige områder på Vestlandet. Vi syns det er artig å brygge med kveik, fordi den skiller seg ut fra vanlig ølgjær. Den er helt spesiell ved at den kan gjæres på høyere temperatur en annen ølgjær (helt opp til 43 grader). Og den gjærer veldig raskt, ofte innen 4 dager. Ønsker du en dypere forståelse rundt kveik så er Lars Marius Gardshol selve «kongen av Kveik». Anbefaler boka hans.  

Alt vi vet er at vi digger kveik! Og vi digger å brygge med kveik, nettopp fordi den har flere av disse spesielle kvalitetene. I tillegg til at den produserer noen helt fantastiske, fruktige estere som gir ølen en helt særegen smak og fruktighet.

Våre øl med kveik; «Uhrwerk» - kveika porter, «M/S Kveika - Pale Ale» og «M/S Kveika - Amber Ale». Og coming soon og stjerna i videoen her; «Passion for Kveik»; fatlagret sour ale med kveik og pasjonsfrukt.

Forrige
Forrige

13. NOVEMBER - DAMER & ØL

Neste
Neste

22. NOVEMBER - JULETRADISJONER MED BODIL NORDJORE